Wifi

Wifi op de VU-campus

  • Verbind WiFi met netwerk: VU-get-started
  • Ga met je browser naar vu.nl
  • In het scherm dat nu verschijnt klik je op ‘download’
  • Installeer de app (VU draadloos)
  • Vul in de deze app je VUnet ID en wachtwoord in
  • Verbindt met ‘eduroam’ WiFi netwerk

Wifi in het VUmc

Zoals jullie ongetwijfeld gemerkt hebben kun je in het ziekenhuis inloggen op het KPN netwerk. Dit is op zich een vrij geschikt netwerk, echter voornamelijk gemaakt voor patiënten en bezoekers van het VUmc. Na veel inzet van de Studentenraad is het WiFi netwerk Eduroam eindelijk beschikbaar gesteld in het VUmc.

Eduroam, het wereldwijde draadloze netwerk van onderwijsinstellingen, stelt je in staat om gebruik te maken van wifi, zonder je elke keer opnieuw te hoeven aanmelden. Om te voldoen aan de internationale standaard is voor de VU een nieuw veiligheidscertificaat ingesteld. Dit zorgt ervoor dat jouw apparaat (smartphone, tablet, laptop) wordt herkend als veilig, wanneer je connectie maakt met Eduroam bij een andere instelling dan de VU.
De handigste methode om het nieuwe certificaat op te halen is om met jouw laptop, tablet of telefoon naar www.vu.nl/draadloos te gaan. Kies Installeer en volg de instructies. Als je daarbij als gebruikersnaam VUnetID@vu.nl gebruikt, kun je overal gebruik maken van Eduroam. Het nieuwe certificaat voorkomt dat je de toegang tot Eduroam wordt geweigerd bij een andere instelling dan de VU. Het installatieproces wijst zich vanzelf.
 
De update van het veiligheidscertificaat geldt alleen voor iOS, Mac OSx en Windows apparaten.
Android maakt geen gebruik van de certificaten. Als je voor het eerst verbinding maakt met Eduroam met een Android apparaat, bijvoorbeeld in het ziekenhuis/polikliniek VUmc, kies dan voor TTLS onder EAP method en PAP onder Phase 2 authentication. Gebruikersnaam VUnetID@vu.nl.
 
Mocht je nog vragen hebben dan kun je op vunet.vu.nl meer informatie vinden. Je kunt ook contact opnemen met VU-IT:
 
IT Service Desk
Central desk: main building 0A-11 (from 09:00 to 17:00)
W&N-desk: W&N-building, room M-020  
(020) 598 0000 (from 08:00 to 17:00)
servicedesk.it@vu.nl

Lokalen reserveren

Wist je al dat je lokalen kunt reserveren in de MF en het hoofdgebouw? Handig om bijvoorbeeld in overleg een oefenCAT te bespreken (zie het kopje toetsing).

Hoe kan je dit nu doen?

Log in op VUnet. Scroll naar beneden, daar zie je StudySpot staan. Klik hier op. Links kan je dan selecteren waar je de ruimte wilt reserveren, zoals het hoofdgebouw, MF en het WN gebouw.
Klik op het desbetreffende lokaal of je kan hier ook naar zoeken met de zoekoptie linksonder. Vul de gegevens in, hoe lang je er gaat blijven, en je bent klaar!

Scroll to top