Wifi

Wifi op de VU-campus

  • Verbind WiFi met netwerk: VU-get-started
  • Ga met je browser naar vu.nl
  • In het scherm dat nu verschijnt klik je op ‘download’
  • Installeer de app (VU draadloos)
  • Vul in de deze app je VUnet ID en wachtwoord in
  • Verbindt met ‘eduroam’ WiFi netwerk

Wifi in het AUMC, locatie VUmc

Zoals jullie ongetwijfeld gemerkt hebben kun je in het ziekenhuis inloggen op het KPN netwerk. Dit is op zich een vrij geschikt netwerk, echter voornamelijk gemaakt voor patiënten en bezoekers van het VUmc. Na veel inzet van de Studentenraad is het WiFi netwerk Eduroam eindelijk beschikbaar gesteld in het VUmc.

Eduroam, het wereldwijde draadloze netwerk van onderwijsinstellingen, stelt je in staat om gebruik te maken van wifi, zonder je elke keer opnieuw te hoeven aanmelden. Om te voldoen aan de internationale standaard is voor de VU een nieuw veiligheidscertificaat ingesteld. Dit zorgt ervoor dat jouw apparaat (smartphone, tablet, laptop) wordt herkend als veilig, wanneer je connectie maakt met Eduroam bij een andere instelling dan de VU.
De handigste methode om het nieuwe certificaat op te halen is om met jouw laptop, tablet of telefoon naar www.vu.nl/draadloos te gaan. Kies Installeer en volg de instructies. Als je daarbij als gebruikersnaam VUnetID@vu.nl gebruikt, kun je overal gebruik maken van Eduroam. Het nieuwe certificaat voorkomt dat je de toegang tot Eduroam wordt geweigerd bij een andere instelling dan de VU. Het installatieproces wijst zich vanzelf.
 
De update van het veiligheidscertificaat geldt alleen voor iOS, Mac OSx en Windows apparaten.
Android maakt geen gebruik van de certificaten. Als je voor het eerst verbinding maakt met Eduroam met een Android apparaat, bijvoorbeeld in het ziekenhuis/polikliniek VUmc, kies dan voor TTLS onder EAP method en PAP onder Phase 2 authentication. Gebruikersnaam VUnetID@vu.nl.
 
Mocht je nog vragen hebben dan kun je op vu.nl meer informatie vinden. Je kunt ook contact opnemen met VU-IT:
 
IT Service Desk
Central desk: Main building 0A-11 (from 09:00 to 17:00)
W&N-desk: W&N-building, room M-020  
(020) 598 0000 (from 08:00 to 17:00)
Scroll to top