Medische bibliotheek

Over de Medische Bibliotheek

De medische bibliotheek is een populaire plek om te studeren voor geneeskunde studenten. Dit mede dankzij de rustige en stille leeromgeving. De medische bibliotheek beschikt over verschillende faciliteiten, zo zijn er computers en boeken ter beschikking gesteld. Tot slot is het ook een plek om samen te kunnen werken met de medestudenten. 

 

Openingstijden medische bibliotheek: Maandag t/m vrijdag 09:00-17:00 

Locatie: ZH 0B100 

 

Openingstijden stilteruimte: Maandag t/m vrijdag 08:00-22:00 

Locatie: ZH 0F100

Dagleen-systeem

Sinds april 2017 is het dagleen-systeem ingevoerd. De aanleiding voor deze wijziging is de verbouwing van de bibliotheek geweest. Door deze verbouwing is de bibliotheek niet meer één ruimte. Vandaar dat de boeken uitleenbaar moesten worden. Wat betekent dit voor jullie? Jullie kunnen de kernboeken voor een dag lenen met jullie VU-pas, het boek moet dan wel dezelfde dag voor het sluiten van de balie terug. Als je dit niet doet dan krijg je een boete van €2,50 per dag. De pas wordt geblokkeerd als de boete oploopt tot €20. Dit betekent dus dat boeken op dezelfde dag terug moeten zijn vóór sluitingstijd van de balie.

Het is niet de bedoeling dat iedereen boeken gaat lenen om mee naar huis te nemen. De bedoeling van de kernboeken is nog steeds dat je ze leest in de bibliotheek en daarna terugbrengt. Wij benadrukken dan ook dat we samen de kernboeken gebruiken, houd dus rekening met jouw medestudenten die ook dat boek nodig hebben om te studeren. Zorg dat je het boek alleen in bezit hebt als je hem ook echt gebruikt en dat je hem daarna (dezelfde dag nog dus) terugbrengt.

Toegang tot licenties van de bibliotheek, thuis op je computer?

Wil je meer verdiepende colleges bekijken als aanvulling op je studie of als extra uitleg? Via deze link kom je bij talloze lectures van internationale professoren.

Scroll to top