Over ons

Wie zijn wij?

De Facultaire Studentenraad Geneeskunde VU is een medezeggenschapsorgaan opgezet door en voor geneeskundestudenten aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Wij zijn de belangenbehartigers van de medische studenten en onderscheiden ons van andere studentenorganisaties door de rechten die wij hebben, zoals het instemmings- en adviesrecht. Hiermee kunnen wij zowel gevraagd als ongevraagd advies geven op het onderwijsbeleid en de begroting van de geneeskundeopleiding. 

Wat doen wij precies?

Wij voeren wekelijks overleggen met onder andere de programmaleiders van de bachelor en master, de decaan en de onderwijsdirecteur. Verder onderhouden we nauw contact met andere Facultaire Studentenorganisaties zoals het JVB, de opleidingscommissie en de MFVU, maar ook met alle andere medische faculteiten in ons land. Uiteindelijk hopen we het onderwijs te perfectioneren in samenwerking met de opleiding en de faculteit, maar natuurlijk ook met jullie als onze medestudenten zijnde! Studenten kunnen ons altijd contacten als zij problemen of klachten hebben over het onderwijs. Wij kunnen dit vervolgens snel communiceren naar de opleiding om een oplossing te vinden. 

Tot slot organiseren wij evenementen voor studenten die betrekking hebben op het onderwijs. Voorbeelden zijn webinars over effectief leren, het VGT oefenmoment, Meet de Co en het bachelor- en masterforum. 

Hoe ziet een typische week er voor ons uit? 

Over het algemeen hebben we rond de 3-4 vergadering per week. Hieronder kan je een overzicht vinden van een typische week voor ons! 

Wie zitten er in de raad en wat zijn onze functies?

Wij bestaan uit zeven leden: een voorzitter, vicevoorzitter, bachelorcoördinator, mastercoördinator, commissaris externus, commissaris alliantie & financiën en een secretaris. Klik hier voor meer informatie! 

Scroll to top