Over ons

Wie zijn wij?

De Facultaire Studentenraad Geneeskunde VU (FSR) is een medezeggenschapsorgaan. Deze is opgezet door en voor de geneeskundestudenten aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Wij zijn de vertegenwoordigers van alle medische studenten. We zorgen ervoor dat de medische studenten gehoord worden en er actie wordt ondernomen. Zo hebben wij instemmings- en adviesrecht. Hiermee kunnen wij advies geven op het onderwijsbeleid en de begroting van de opleiding.

Wat doen wij precies?

Wij voeren als studentenraad wekelijkse overleggen met o.a. programmaleiders van de bachelor (Jack van Horssen) en master (Hester Daelmans), de decaan (Chris Polman) en onderwijsdirecteur (Christa Boer). Daarnaast houden we ook nauw contact met andere studentenorganisaties, zoals het JVB, MFVU, de opleidingscommissie en andere medische faculteiten in Nederland. Hierbij kunnen we goed communiceren over hoe iedereen bijvoorbeeld een bepaald probleem aanpakt. Uiteindelijk is het doel dat we het onderwijs verbeteren in samenwerking met de opleiding en de faculteit, en niet te vergeten de medestudenten zelf. Jullie kunnen ons namelijk altijd benaderen via de mail, instagram, facebook of op campus. Dit kan gaan over klachten of problemen over het onderwijs, maar ook wat er wel goed gaat in het onderwijs. Wij kunnen dit vervolgens snel communiceren naar de opleiding om zo snel mogelijk een oplossing te vinden. Als laatst organiseren wij ook veel evenementen voor onze medestudenten. Denk bijvoorbeeld aan webinars over effectief leren, het VGT oefenmoment, Meet de Co en het bachelor- en masterforum.

Hoe ziet een typische week er voor ons uit? 

Over het algemeen hebben we rond de 3-4 vergadering per week. Hieronder kan je een overzicht vinden van een typische week voor ons! 

Wie zitten er in de raad en wat zijn onze functies?

Wij bestaan uit zeven leden:
Xin Taphoorn – Voorzitter
Kaoutar Hdoudou – Vicevoorzitter
Myrthe de Jong – Secretaris
Figen Altinok – Bachelorcoördinator
Imke Vasen – Mastercoördinator
Christiana Kosta – Commissaris Alliantie en Financiën
Lujein Mousa – Commissaris Externus 

Klik hier voor meer informatie! 

Waar kan je ons vinden?
Onze FSR kamer vestigt zich in het ziekenhuis tegenover de medische bibliotheek. Schroom dus vooral niet om even een keer langs te komen na je hoorcollege. Ook kan je hier altijd je vragen kwijt!. 

Scroll to top