FAQ – Verkiezingen

Vaak gestelde vragen

Hoewel de inwerkperiode in principe in mei begint, start jouw raadsjaar officieel pas in september. De inwerkmomenten worden in samenspraak met jou en jouw agenda ingepland. Je kan dus gewoon op vakantie of dagjes weg, geen zorgen!

Het is zeker geen verplichting om al bestuurservaring opgedaan te hebben, maar dit kan wel nuttig zijn voor jouzelf. Gedurende het jaar heb je echter genoeg tijd om bij te leren en wordt je ook intensief getraind tijdens het inwerkweekend, de inwerkmomenten en de trainingen!

Wellicht een wat lullig antwoord, maar uren ben je nooit kwijt natuurlijk. Je leert van elk moment dat je ermee bezig bent! :p

Het is afhankelijk van hoeveel je zelf als raad wil bereiken en wat je er met elkaar over afspreekt. Van functie tot functie kunnen de verschillen groot zijn in het aantal uren dat je bezig bent, maar elk van de raadsleden studeert en heeft ernaast nog een baan en sociaal leven, dus geen zorgen!

Alles! Naast de reguliere vaardigheden die je opdoet met een raads- of bestuursjaar, kun je extra activiteiten oppakken en je zo nog verder ontwikkelen op vlakken waar jouw interesses liggen. 
Denk hierbij aan: professionaliteit, kritisch denken, organisatorische vaardigheden, effectief overleggen, constructief samenwerken… maar ook: social media, programmeren, schoonmaken, koken etc. Echt alles is mogelijk!

Jazeker, elk van de zittende raadsleden heeft één of meerdere banen. Hoe je werk, overleggen, studeren en je sociale bezigheden indeelt is uiteindelijk aan jouzelf. Uiteraard kun je niet elk overleg plannen wanneer je zelf wil, maar je hebt hier een grote flexibiliteit in. 

Ja! Een raadsjaar is goed te combineren met de studie, zowel de bachelor als de masterfase. De zittende raadsleden zijn bezig met bachelorjaar 2 of 3, wachttijd of masterjaar 1 of 2, dus bij vragen kun je ons altijd persoonlijk benaderen. 

Op onze voorstelpagina lichtten we allemaal kort onze functie toe, maar meer informatie hierover vind je hier.

En voor de liefhebber van takeovers, deze vind je hier.

 

Indien het antwoord op je vraag hier niet tussenstaat zou je alle nodige informatie nog kunnen terugvinden in de powerpoint, zie hier, of in de take-overs hier

Maar vaak blijft de beste manier om een van ons persoonlijk te benaderen, te mailen of een DM te sturen. Dan heb je snel antwoord op al je vragen! Voor onze contactgegevens, zie hier

Staat (het antwoord op) je vraag hier niet tussen?
Dan heb je nog 5 manieren om tot je antwoord te komen!

Je kunt ons het best persoonlijk benaderen
of ons mailen
of de take-overs bekijken, 
of ons een Direct message sturen via Instagram, 
of de informatie powerpoint bekijken. 

Schroom niet je vragen te stellen en dan hopen we je snel te zien! 

Scroll to top